1. Home
  2.  » Weersvoorspellingen

Hoe gaat de organisatie om met weersvoorspellingen?

De organisatie houdt dagelijks de website van het KNMI nauwlettend in de gaten.

De waarschuwingen die voor de regio Utrecht gelden zullen worden opgevolgdZie hier de uitleg van het KNMI over de weer waarschuwingen.

Bij code geel zal het lopen doorgang vinden mits er geen waarschuwingen zijn voor onweer of zware windstoten. Er wordt veel in bossen gelopen en tijdens zware windstoten is er een groter risico tijdens de storm dan in de uren/dagen na de storm. Hoewel het natuurlijk nooit uitgesloten kan worden dat een tak later bezwijkt door de blootstelling van de weerelementen.  

Bij code geel zal ook gelet worden op eventuele hoge temperaturen. Wanneer het hitteplan in werking is gesteld zal de organisatie ook per dag vaststellen of het verantwoord is om te lopen.

Bij code oranje en code rood zal niet gelopen worden.

Definitief besluit zal dagelijks door de organisatie voor 17:00 uur genomen worden, waarna direct via de website, de groepsapp voor scholen en verenigingen en facebook gecommuniceerd worden.

Het is scholen uiteraard vrij om zelf te besluiten om een vanwege weersvoorspellingen alsnog niet mee te lopen. De organisatie hoort graag wanneer een school hiertoe besluit. Dit kan via de mail of via de groepswhatsapp.